Великобритания, САЩ и Канада твърдят, че Русия се опитва да

...
Великобритания, САЩ и Канада твърдят, че Русия се опитва да
Коментари Харесай

Великобритания, САЩ и Канада: С хакерски атаки Русия краде инфо за ваксина

Великобритания, САЩ и Канада твърдят, че Русия се опитва да открадне информация от учени, научни и фармацевтични институции, разработващи ваксина срещу COVID-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10505
Трите страни заявиха днес, че хакерската група АПТ29, известна още като " Коузи беър ", за която се твърди, че почти сигурно е свързана с руското разузнаване, е извършила хакерска атака срещу научни и фармацевтични изследователски институции, занимаващи се с разработването на ваксина срещу коронавируса.

Упоритите и продължаващи атаки се възприемат от служителите на разузнаването по-скоро като опит за кражба на интелектуална собственост, отколкото като усилие да се попречи на изследователската работа, отбелязва БТА.

Великобритания избра да не участва в европрограмата за снабдяване с ваксина срещу COVID-19

Британският национален център за киберсигурност направи изявление, което бе координирано с властите в САЩ и Канада.

" Осъждаме тези долнопробни атаки срещу онези, които вършат жизненоважна работа за борба с пандемията от коронавируса ", каза директорът за операциите на центъра Пол Чичестър.

Не е ясно дали има открадната информация, но центърът твърди, че не смята, че е имало изтичане на поверителна лична информация.

Широко разпространено в САЩ е мнението, че " Коузи беър " е една от двете свързани с руските власти хакерски групи, който са пробили защитата на компютърната мрежа на Националния комитет на Демократическата партия и са откраднали имейли в навечерието на президентските избори през 2016 година. Другата хакерска група е наричана " Фенси беър ".

Не е ясно също дали руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През е знаел за хакерската атака за придобиване на сведения за разработване на ваксината, но британски служители смятат, че подобна информация би имала голяма ценност, посочва АП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10505  Нидерландия вкара карантина за българите, пътуващи до страната Нидерландия вкара карантина за българите, пътуващи до страната  Остър дефицит на медици и болнични кревати в Иран Остър дефицит на медици и болнични кревати в Иран  В Сливенска област дейните случаи на COVID-19 са 104, четирима са новозаразените В Сливенска област дейните случаи на COVID-19 са 104, четирима са новозаразените
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР