В болницата в Поморие медицинските сестри получават заплата от 650

...
В болницата в Поморие медицинските сестри получават заплата от 650
Коментари Харесай

Медици от Поморие работят в COVID отделение за 650 лв.

В болницата в Поморие медицинските сестри получават заплата от 650 лв. на месец. В последната седмица на октомври те се включват и в борбата с COVID-19, след като се разкрива Коронавирус отделение. Получават фишовете си за заплати, но установяват, че нямат допълнителната помощ от 1 000 лв. за работещите на първа линия.

Днес зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева пристигна в Поморие за среща с персонала на болницата, за да успокои, че всеки ще получи от допълнителните средства.COVID отделението на болницата в Поморие приема първия си пациент в края на октомври. Бързо се запълват всички 15 легла, а на смяна са един лекар и медицинска сестра.

От здравното министерство обясняват закъснението с късното разкриване на Коронавирус отделение.

Жени Начева, зам.-министър на здравеопазването заяви: Тъй като работата започна последната седмица на месец октомври с 4 пациенти, средствата за възнагражденията на персона за лечение на болни с Коронавирус ще бъдат наредени по сметките още в понеделник на лечебното заведение. Това са 61 000 лв. Ако е по административна грешка, ние поднасяме своите извинения на персонала на болницата.

Болницата в Поморие има стари задължения, а погасяването им се отразява върху заплатите. С помощ от министерството и общината от догодина заплатите ще се увеличат.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15933  Веселин Маринов: Станах по-дисциплиниран, откакто прекарах COVID-19 Веселин Маринов: Станах по-дисциплиниран, откакто прекарах COVID-19  Рекорден брой умряли с COVID-19 в Турция за седми следващ ден Рекорден брой умряли с COVID-19 в Турция за седми следващ ден  Загубата на подушване и усет отшумява след към 10 дни, изясни проф. Шотеков Загубата на подушване и усет отшумява след към 10 дни, изясни проф. Шотеков
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР