Вашингтон обяви награда от 5 милиона долара за залавянето на

...
Вашингтон обяви награда от 5 милиона долара за залавянето на
Коментари Харесай

Ако знаете нещо за Халед Батарфи ще спечелите $5 млн. награда

Вашингтон обяви награда от 5 милиона долара за залавянето на Халед Батарфи, лидер на Ал Кайда, който призова за нападения срещу американци и евреи по целия свят, след като САЩ признаха Ерусалим за столица на Израел. Това предадоха световните медии.

Халед Батарфи
Саудитецът Батарфи подкрепяше афганистанските талибани, преди да стане един от основните лидери на Ал Кайда на Арабския полуостров - смятаният за най-опасен клон на сунитската групировка.

В клип, публикуван през януари, той определи изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп за Ерусалим като " обявяване на нова юдейско-християнска кръстоносна война " и призова мюсюлманите да нападат американци и евреи по цял свят, уточнява dir.bg.

Държавният департамент на САЩ обяви, че предлага награда от 5 милиона долара на всеки, който отведе властите до Батарфи или помогне за ареста и изправянето му пред съда.

Освен това американската дипломация удвои наградата за залавянето на Касем ар Реми, ръководител на Ал Кайда на Арабския полуостров. Сега тя възлиза на 10 милиона долара.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР