В Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са установени

...
В Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са установени
Коментари Харесай

Шестима от Спешната помощ в Пазарджик са с положителни проби за COVID-19

В Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са установени шест положителни проби за COVID-19, информираха от РЗИ. Всички лица са поставени в домашна изолация. Става въпрос за лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и шофьори на линейки, на възраст между 27 и 60 години.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11397
Изследва се целият медицински персонал. През вчерашния ден са взети 30 проби, днес се взимат още 21 проби, очакват се резултати.

Изискан е от директора на ЦСМП Пазарджик план за действие и осигуряване на непрекъснатост на работния процес в случай на отсъствие на голям брой персонал, както и провеждане на ежедневен мониторинг върху използването на лични предпазни средства от персонала. Извършва се засилена текуща дезинфекция в Центъра за спешна медицинска помощ.

Проф. Кантарджиев: Ще има увеличение на смъртността от COVID-19

РЗИ Пазарджик информира и за три други случая в областта. Жена на 42 години от Пазарджик е поставена на домашна изолация, жена на 85 години от с. Церово е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик и жена на 60 години от с. Дорково, медицинска сестра, е хоспитализирана в МБАЛ-Велинград.

През последното денонощие са починали двама души.

Жена на 80 години от с. Драгиново, хоспитализирана в МБАЛ " Света Каридад " в Пловдив. Жената е със съпътстващи заболявания исхемична болест на сърцето и артериална хипертония. Другият случай е на мъж на 43 години от Параджик, хоспитализиран в УМБАЛСМ " Пирогов " София. Мъжът е бил с артериална хипертония, застойна сърдечна недостатъчност и подагра.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11397  11-годишно момиче умря от коремни болки, подозират COVID-19 11-годишно момиче умря от коремни болки, подозират COVID-19  Още трима медици са инфектирани с Covid-19 в Добричко Още трима медици са инфектирани с Covid-19 в Добричко  Здравният министър ще посети Пазарджик Здравният министър ще посети Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР