В УМБАЛ Александровска стартира лаборатория за извършване на PCR диагностика

...
В УМБАЛ Александровска стартира лаборатория за извършване на PCR диагностика
Коментари Харесай

В УМБАЛ Александровска стартира лаборатория за извършване на PCR диагностика за COVID-19

В УМБАЛ " Александровска " стартира лаборатория за извършване на PCR диагностика за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4451
Тя ще бъде локализирана в направление „ Молекулярна диагностика” на Клиниката по клинична имунология с банка за стволови клетки, което от 2010г. насам се сертифицира ежегодно от Instand EQAS virus genome detection PCR/NAT за всички изследвани инфекциозни геномни системи, както за качествена, така и за количествена детекция. Редовно се провежда вътрешен качествен контрол на персонал, апаратура и реактиви.

" Александровска " болница спешно набира дарения за 5 респираторни апарата

Работещите в Направлението са преминали съответните обучения, участват в редица национални и международни проекти, и разполагат с различни сертификати, свързани с молекулярно-биологичната диагностика.

Лабораторията ще обслужва само пациенти на болницата или насочени от други лечебни заведения по медицински показания. Платени изследвания по желание на пациенти, без да са необходими или назначени от лекар, няма да се извършват. Дневно ще бъдат обработвани приблизително 250 проби.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4451  Норвегия счита, че е овладяла епидемията от ковид на своя територия Норвегия счита, че е овладяла епидемията от ковид на своя територия  Европейска комисия удължава периода за подаване на молби от аграрни производители Европейска комисия удължава периода за подаване на молби от аграрни производители  Сериозен спад на пътникопотока през Летище - София поради ковид Сериозен спад на пътникопотока през Летище - София поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР