В Сърница регистрираха 8 положителни проби за коронавирус. Две от

...
В Сърница регистрираха 8 положителни проби за коронавирус. Две от
Коментари Харесай

Кметът на Сърница: Имаме 13 активни случая на COVID-19

В Сърница регистрираха 8 положителни проби за коронавирус. Две от заразените са служителки в общинската администрация. Те са без симптоми и са поставени под карантина. До второ нареждане остават затворени детските градини, сградата на общината, читалището, библиотеките, пенсионерският клуб и петъчният пазар.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8917
Предприети са всички мерки за предотвратяване разпространението на вируса в общината. Ситуацията се следи непрекъснато чрез извършване на мониторинг на всеки час от общинска администрация.

„ След първия констатиран случай на COVID-19 на територията на общината в четвъртък, са взети проби на всички негови контактни лица. От тях бяха дадени първите положителни 5. Има и две положителни проби на служители на общинска администрация. Направени са още 30 теста. В момента има активни 13 случая”, каза кметът на Община Сърница Неби Бозов в ефира на Нова телевизия.

Запитан дали има вариант за поставяне на населеното място под карантина, той отговори: „ Нямам такива правомощия да взема подобно решение. Това се решава от Националния кризисен щаб”.

„ Към момента хората са спокойни”, каза още той.

Очакват се 20 проби на жени от шивашки цех в Доспат. Там има заразен с коронавирус.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8917  Последният тежък случай на COVID-19 във Виетнам е на английски водач Последният тежък случай на COVID-19 във Виетнам е на английски водач  Британското държавно управление: В превоза единствено с маски! Британското държавно управление: В превоза единствено с маски!  Близо 400 нови случая на ковид в Германия за 24 часа Близо 400 нови случая на ковид в Германия за 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР