В Сливен расте броят на заразените медици с COVID-19. Доктор

...
В Сливен расте броят на заразените медици с COVID-19. Доктор
Коментари Харесай

Лекари с остра реакция срещу коментарите защо се заразяват медиците в Сливен

В Сливен расте броят на заразените медици с COVID-19. Доктор Илияна Иванова изгуби битката с коронавируса. А всичко това наложи и забрана за прием на нови пациенти.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7259
Коментарите защо се заразяват лекарите породи реакция от страна на Регионалната лекарска колегия в Сливен. Председател на Управителния съвет д-р Богдан Сотиров излезе с позиция по темата, публикувано на сайта на Българския лекарски съюз (БЛС).

Спешна помощ в Сливен: Незащитени сме!

" УС на РЛК Сливен изразява своето категорично несъгласие с оповестената версия по отношение причините за големия брой установени случаи на заразен медицински персонал с Коронавирус 19 в Инфекциозно отделение към МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “. Медицината е точна наука и борави с факти и доказателства, а не с предположения и догадки ", се казва в писмото.

Още 15 заразени с COVID-19 у нас, коронавирусът взе нова жертва

" Напомняме, че водим битка с противник, за който се знае твърде малко ", подчертават от РЛК-Сливен.

Д-р Сотиров е категоричен, че персоналът в отделението не работи там от вчера и е обучен да лекува пациенти с инфекциозни болести, някои от които многократно по-опасни от Коронавирус 19. Напомня, че това е най-голямото отделение в областта, в което ксе лекуват не само пациенти от Сливенска област, но също и от Ямбол, Стара Загора, Бургас.

" В момент когато здравната система е подложена под огромен натиск е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите ", категорични са от РЛК-Сливен.

И настояват, че това действа деморализиращо върху персонала и всички работещи, включително и началникът на отдлението заслужават адмирации.

Източник: БЛС


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7259  Още 15 инфектирани с COVID-19 у нас, коронавирусът взе нова жертва Още 15 инфектирани с COVID-19 у нас, коронавирусът взе нова жертва  Всички съществени автомобилни предприятия в Турция възобновяват работа от 11 май Всички съществени автомобилни предприятия в Турция възобновяват работа от 11 май  Италиански специалисти предизвестиха: Може да има втора вълна на болест с COVID-19 Италиански специалисти предизвестиха: Може да има втора вълна на болест с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР