В САЩ са регистрирани нови 1260 починали от COVID-19 за

В САЩ са регистрирани нови 1260 починали от COVID-19 за ...

Бразилия излезе на второ място в света по брой на заразените от COVID-19.


В САЩ са регистрирани нови 1260 починали от COVID-19 за последното денонощие, съобщи университетът "Джонс Хопкинс, който обобщава данните от различни източници в страната, предаде АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8411
Така общият брой на смъртните случаи в САЩ сега е 95 921 при регистрирани в страната около 1,6 млн. заразени. САЩ са на първо място и по двата показателя в света. В момента столицата Вашингтон вече е на първо място в САЩ по темповете на разпространението на заразата.

СЗО: Новият епицентър на Covid-19 е Южна Америка

Междувременно Бразилия вече изпревари Русия и излезе на второ място по общ брой на заразените, които в южноамериканската страна са вече почти 231 хиляди. Тя все повече се приближава и до западноевропейските страни като Великобритания, Испания и Италия по брой на смъртните случаи. В Бразилия те са вече над 21 000, като само за последното денонощие нараснаха с над 1000.

Рекорден брой смъртни случаи за последното денонощие - 479, регистрира южната съседка на САЩ - Мексико, плюс нови 2960 заразени, сочат данни на здравното министерство в страната. Така там заразените са общо 62 527, а починалите - почти 7000, информира БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8411 Мъж на 36 години е новият случай на заразен с коронавирус в Хасковско Мъж на 36 години е новият случай на заразен с коронавирус в Хасковско В Ню Йорк вече ще могат да се събират групи до 10 души В Ню Йорк вече ще могат да се събират групи до 10 души Проф. Габровски: Трябва да сме горди от успеха в битката за живот Проф. Габровски: Трябва да сме горди от успеха в битката за живот
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg