В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови

...
В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови
Коментари Харесай

Нови 698 случая на коронавирус в Румъния

В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови случая на заразени с COVID-19, а 24 души са починали от вируса, съобщи ТАСС, като се позовава на данни, оповестени днес от Групата за стратегическа комуникация, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10331
Това е най-значителното от началото на пандемията увеличение на заразените с коронавирусa в страната за едно денонощие, посочва агенцията.

Общият брой на заразените с коронавирусa в Румъния досега достигна 32 079 души, като 23 613 от тях вече са били изписани от болниците. Общо 1871 пациенти са починали от вируса.

В румънския парламент предстои гласуване на законопроект, който ще позволи задържане в изолация или под карантина на пациенти с коронавирус. Представителите на опозиционната Социалдемократическа партия /СДП/, които имат мнозинство в парламента, настояха за това гласуването на законопроекта, което трябваше да бъде днес, да се отложи за понеделник. Според тях текстът на проектозакона изисква множество поправки. Но представители на управляващата Национално-либералната партия /НЛП/, които се обявиха срещу отлагането, изтъкнаха, че докато в парламента се водят спорове за законопроекта, заразените с коронавирус лица, които отказват изолация, застрашават здравето на другите.

Премиерът Лудовик Орбан критикува решението за отлагане на гласуването, като каза, че държавата сега е лишена от лостове, необходими за ограничаване на разпространението на пандемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10331  Финландия заяви за 12 нови случая на COVID-19, Норвегия - за 9 Финландия заяви за 12 нови случая на COVID-19, Норвегия - за 9  Проф. Костов разкри 5 елементарни правила, които би трябвало да съблюдаваме поради COVID-19 Проф. Костов разкри 5 елементарни правила, които би трябвало да съблюдаваме поради COVID-19  Осем зрелостници са инфектирани с COVID-19 в Добричкo Осем зрелостници са инфектирани с COVID-19 в Добричкo
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР