В Ню Йорк е бурята, която бушува. Тя тепърва ще

...
В Ню Йорк е бурята, която бушува. Тя тепърва ще
Коментари Харесай

Специалист разкри защо САЩ са по-силни от Европа в икономическата битка с COVID-19

В Ню Йорк е бурята, която бушува. Тя тепърва ще се пренася в другите щати. Това коментира Асен Асенов, д-р по икономика и преподавател в Американския университет във Вашингтон.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3843
Пред БТВ той обясни, че правителството зад Океана ще отпусне 1200 долара на човек + 500 долара на деца заради кризата с коронавируса. За болниците са предвидени 100 млрд. долара, а бизнесът ще бъде подпомогнат с над 500 млрд. долара.

Наша сънародничка разкри как се справят САЩ с коронавируса

По думите му криза има два компонента – педал за гъзта и педал за спирачката. „ В момент на криза ни трябва повече газ “, каза Асенов.

Докторът по икономика коментира защо икономиката на САЩ е по-силна от тази на Европа.

„ Европейскаъта икономика има сравнително слаба фискална политика. Така например европейския бюджет е 350 млрд. долара, в пъти по-малко от федарлния бюджет на САЩ “, обясни икономистът.

Коментарът му за икономическите мерки в България беше кратък.

България ше похарчи 4,5 млрд лева от бюджета, важно е да се разходват прозрачно, с възможно най-ниско развнище на корупция и те да стигнат до хората, смята икономистът.

Според него са основателни критиките към мерките.

„ Тези критиките са съвсем оправдани, но нека да погледнем възможностите. Тегленето на 10 млрд допълнителни пари има твърде много условности, не е толкова лесно да получиш заем в условия на криза “, посочи той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:




Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3843  Цвета Караянчева: Депутатските заплати не би трябвало да се замразяват Цвета Караянчева: Депутатските заплати не би трябвало да се замразяват  Еманюел Макрон: Сърбия може да разчита на Франция Еманюел Макрон: Сърбия може да разчита на Франция  Пиенето на мощен алкохол усилва риска от болест с ковид Пиенето на мощен алкохол усилва риска от болест с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР