В Министерството на здравеопазването постъпи информация от РЗИ-Благоевград за нови

...
В Министерството на здравеопазването постъпи информация от РЗИ-Благоевград за нови
Коментари Харесай

Три нови случая на заразени с морбили малки дечица

В Министерството на здравеопазването постъпи информация от РЗИ-Благоевград за нови 3 случая на морбили при деца на възраст 1 г., 2 г. и 3 г., съобщиха от ведомството. Два от случаите са от Разлог, а третият – от Добринище. Всички заболели са осъществили контакт с болен от морбили, съобщава bTV.

Две от децата са хоспитализирани в МБАЛ-Гоце Делчев и едно в УМБАЛ „ Св. Анна “ в София.

Децата не са имунизирани срещу заболяването поради ненавършена възраст или отказ на родителите, уточняват от министерството.

Взети са клинични проби за лабораторни изследвания, които са изпратени в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ. Очакват се резултати.

Общо регистрираните към момента случаи на морбили в страната са 24.

„ Във всички области, не говоря само за област Благоевград, трябва да бъдат ваксинирани всички деца, които са пропуснали имунизацията на 13 месеца. Приоритетно започва това. Всички деца, които са до 8-годишна възраст и нямат имунизация за морбили, трябва да бъдат имунизирани”, категоричен беше Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Петте деца с морбили, настанени в инфекциозното отделение на болница „ Света Анна " миналата седмица, остават под наблюдение. Състоянието им е стабилизирано.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР