В Кипър днес започва национална скринингова кампания, в която ще

...
В Кипър днес започва национална скринингова кампания, в която ще
Коментари Харесай

Национална скринингова кампания за Covid-19 започва в Кипър

В Кипър днес започва национална скринингова кампания, в която ще бъдат извършени 20 000 теста за коронавирус, както и национално епидемиологично проучване със случайна извадка от 800 души, съобщава Министерството на здравеопазването на страната, цитирано от БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5052
До петък (10 април) вечерта в страната са направени над 16 300 теста, при които са потвърдени 595 случая на заразени.

Полицейски час е в сила и в Северен Кипър, където има 70 случая на заразени с коронавирус

В масовото тестване ще бъдат обхванати работещи в публичния и частния сектор, като с приоритет са хора, обслужващи голяма част от населението. Това са служители в общините, полицията, супермаркети, банки, бензиностанции и други, при които поради всекидневните им контакти е по-голям рискът да се заразят и да предадат инфекцията.

Изследванията ще продължат 20 дни. Те се изпълняват от частни лаборатории, заплащането за тях се осигурява от Министерството на здравеопазването, реши правителството на заседанието си в сряда. Целта и на двете провеждани проучвания – с масовите тестове и със случайната извадка, е да се получи по-точна представа за епидемологичната обстановка и разпространението на вируса, като най-вече се идентифицират безсимптомните му носители, посочи министърът на здравеопазването Константинос Йоану.

Резултатите ще помогнат също така да се прецени ефектът от прилагането на строгите ограничителни мерки в страната и кога те ще могат да бъдат облекчени.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5052  Общинската болница в Дупница се снабди с респиратор за интензивно лекуване Общинската болница в Дупница се снабди с респиратор за интензивно лекуване  Носенето на маски става наложително по заповед на здравния министър Носенето на маски става наложително по заповед на здравния министър  COVID-19 удари продажбите на коли в Китай COVID-19 удари продажбите на коли в Китай
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР