В Италия от другата седмица започва нова фаза на смекчаване

...
В Италия от другата седмица започва нова фаза на смекчаване
Коментари Харесай

Италия преминава към следващата фаза на смекчаване на карантинните мерки

В Италия от другата седмица започва нова фаза на смекчаване на карантинните мерки, наложени заради епидемията от коронавируса, предаде Франс прес. Италианският премиер Джузепе Конте е подписал вчера указа, който влиза в сила в понеделник, съобщи официален източник.

Кината ще отворят на 15 юни. От 25 юни ще може да се практикуват любителски " контактни спортове ", тоест колективните спортове, сред които са и футболът и баскетболът между приятели. А от 14 юли ще отворят и дискотеките - и на открито, и на закрито.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9236
Премиерът на Италия на разпит заради пандемията

Остава задължителната карантина за всички пътници, влизащи в Италия от страни извън Шенгенската зона.

В указа се уточняват правилата за посещение на музеи или кина - не повече от 200 души в зала.

Остава изискването за спазване на социална дистанция в затворени обществени места и забраната за събиране на много хора. Разрешават се демонстрациите при спазване на социална дистанция, но не и шествията.
Италия пострада много тежко от пандемията от коронавируса с повече от 34 000 починали и съсипана икономика.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9236  222 новозаразени с COVID-19 в Румъния за денонощие 222 новозаразени с COVID-19 в Румъния за денонощие  Дезинфекцират улиците в разградското село Ясеновец Дезинфекцират улиците в разградското село Ясеновец  Експерти на Европейски Съюз: Рискът от втора вълна на COVID-19 е от сдържан до висок Експерти на Европейски Съюз: Рискът от втора вълна на COVID-19 е от сдържан до висок
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР