В Испания през последните 24 часа вследствие на новия коронавирус

...
В Испания през последните 24 часа вследствие на новия коронавирус
Коментари Харесай

В Испания вече може да се похвалят с добри новини

В Испания през последните 24 часа вследствие на новия коронавирус са починали 637 души. Това е четвърти пореден ден на спад на броя на смъртните случаи, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4363
Испанските власти обявиха, че като първа стъпка към известно облекчаване на строгите ограничителни мерки в страната планират да разширят тестването за коронавируса, така че да бъдат изследвани и хора без симптоми, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

,,Подготвяме се за деескалация, за което е необходимо да знаем кой е заразен, така че постепенно да отменим карантинните мерки, наложени на гражданите``, каза пред телевизия " Антена 3 " външната министърка Аранча Гонсалес.

Испания удължава извънредното положение до 25 април

,,До момента тестове се правеха само на заразени или на предполагаеми заболели, а сега тестването ще обхване по-голям дял от населението, за да се открият носители, които може да не проявяват симптоми``, обясни Гонсалес.

Министърката съобщи, че испанските компании произвеждат по 240 000 комплекта за тестове седмично и увеличават капацитета си. Властите освен това купуват тестове и от чужбина.

Ресторантите, които сега не работят с клиенти, доставят ястия на болници. Десетина заведения участват в инициатива, наречена Delivery4Heroes ( " Доставка за герои " ). Всеки ден се приготвят между 200 и 300 ястия, които се доставят в болници в Барселона, за да нахранят и подкрепят медицинския персонал.

,,Знаем, че не сме услуга от първа необходимост, но им предлагаме глътка въздух``, сподели собственикът на пицария в Барселона Аксел Пейнадо, предложил инициативата.

,,Когато им носим храната и видим усмивките на лицата им, това ни прави щастливи и ни дава сили``, сподели друг доставчик, цитиран от АФП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4363  Изписват оздравял от ковид пациент в Плевен Изписват оздравял от ковид пациент в Плевен  Телефонни измамници използваха в схемите си ковид Телефонни измамници използваха в схемите си ковид  Важна вест за служащите: Никой не може да ви пусне в неплатен отпуск без ваше единодушие Важна вест за служащите: Никой не може да ви пусне в неплатен отпуск без ваше единодушие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР