Български шофьори на камиони се оказаха блокирани на френски магистрали

...
Български шофьори на камиони се оказаха блокирани на френски магистрали
Коментари Харесай

Родни тираджии станаха заложници на жълтите жилетки

Български шофьори на камиони се оказаха блокирани на френски магистрали заради протестите на „ жълтите жилетки “. Това разказват самите те във Фейсбук групи на превозвачи.

По данни на нашенците най-тежко е положението на магистрала А7 в района на Болен. Там са поставени и бетонни прегради, които запушват касите за плащане на тол-такси, пише " Монитор ".

Местните власти са обяснили, че блокадата на скоростните пътища ще бъде вдигната чак в понеделник. Това означава, че шофьорите губят две денонощия на пътя, оплакаха се нашенците. През нощта срещу неделя пък се е стигнало и до ексцесии.

„ Колеги разбиват ремаркета, грабят и палят. Това се случва със съдействието на стачниците. Звънях 3 пъти на 112 полиция не дойде първия камион изгоря “, пише един от нашенците във Фейсбук.

В петото действие на протестите на движението на " жълтите жилетки " в събота в Париж и в други френски градове са участвали 66 000 протестиращи. За сравнение миналата събота демонстрантите в цялата страна бяха 126 000.

Протестите бяха белязани от по-малко насилие, отколкото предишните уикенди. Над 100 души бяха задържани.

Сред протестите впечатление направи демонстрацията на пет жени, облечени с червени анораци с качулка на главите, така че да наподобяват на символа на френската република - Мариана. Те бяха разкопчали дрехите, така че да се вижда разголената им гръд, намазана с бронз. Оказа се, че това е поредната изява на пърформанс артистката от Люксембург Дебора де Робертис.

Ако днес в разгара на протестното движение на " жълтите жилетки " се произведат отново президентски избори във Франция, то лидерката на крайната десница Марин Льо Пен ще излезе първа на първия тур. Това показва ново допитване на института ИФОП.
Марин Льо Пен ще получи 27 процента от гласовете на евентуален първи тур. Ще я следва Макрон. Но той ще има с един процент повече, отколкото получи на първия тур на президентските избори миналата година. Тогава той спечели 24 процента, а сега, според допитването, ще получи 25 процента.

Друго проучване на ИФОП пък показва, че рейтингът на Макрон е спаднал с два процентни пункта в сравнение с ноември. Едва 23 процента от сънародниците му са доволни от работата му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР