Български учени са разработили филтърна система с флуидни циклони за

...
Български учени са разработили филтърна система с флуидни циклони за
Коментари Харесай

Български учени създадоха технология за унищожаване на вируси и бактерии

Български учени са разработили филтърна система с флуидни циклони за пречистване на въздуха от механични, химически и биологични (вируси и бактерии) замърсители, предаде БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4401
Патентните права за пречистване от вируси и бактерии са на българска фирма, чийто основател е докторантът Виктор Стоянов. Според него това е изцяло българска и напълно завършена технология за унищожаване на вируси и бактерии, включително и на Covid-19, преминали през филтрираща система от нов тип с флуидни циклони.

Как се изследват пробите за коронавирус?

Той допълва, че ефективността на технологията е защитена с редица патенти.

" Тя не е създадена специално за Covid-19 и това е хубавото, защото много фирми и научни екипи отделят огромен ресурс с тази цел. При нас диапазонът на използване е доста по-широк ", обяснява ученият.

Първият образец на системата е монтиран още през 2006-а година в биоинженерна лаборатория. В момента Виктор Стоянов е блокиран в Щутгарт заради липсата на полети. По думите му хората в Германия са много дисциплинирани и приемат сериозно информацията, която се съобщава във връзка с пандемията.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4401  Европейската галактическа организация възвърне работата на научните си задачи Европейската галактическа организация възвърне работата на научните си задачи  Европейската галактическа организация възвърне работата на научните си задачи Европейската галактическа организация възвърне работата на научните си задачи  В Израел ще бъдат създавани специфични маски за израелците, имащи брада по религиозни аргументи В Израел ще бъдат създавани специфични маски за израелците, имащи брада по религиозни аргументи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР