Българските граждани, пътуващи от България до Украйна, вече трябва да

...
Българските граждани, пътуващи от България до Украйна, вече трябва да
Коментари Харесай

И Украйна затегна мерките за пристигащите от България

Българските граждани, пътуващи от България до Украйна, вече трябва да представят PCR тест с негативен резултат, извършен в рамките на до 48 часа преди влизането в страната, или да се подложат на 14-дневна карантина, съобщиха от Министерството на външните работи.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11113
Украинските власти са въвели нова методика, с която се определя рискът от заразяване във всички държави чрез включването им съответно в " червена " или " зелена " зона. Мястото на България е определено сред страните от " червената зона ". В тази връзка от българските граждани, пътуващи от България до Украйна, се изисква да представят застрахователна полица и осигуряване на самоизолация за срок от 14 дни или да представят документ за PCR тест с негативен резултат, извършен в рамките на до 48 часа преди влизането в страната. При влизане в Украйна от държава в " зелената зона " е необходимо гражданите да имат само застрахователна полица.

Гърция удължи изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от България до 15 август

При нужда от съдействие българските граждани в Украйна могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Киев на следните телефонни номера: +380 44 235 4389; +380 44 235 2202, както и на дежурен телефон в извънработно време: +380 44 246 7237; +380 44 246 7672. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11113  Един човек умира на всеки седем минути от COVID-19 в Иран Един човек умира на всеки седем минути от COVID-19 в Иран  Бебе на 57 дни и 6-годишно дете са с COVID-19 в Пловдив Бебе на 57 дни и 6-годишно дете са с COVID-19 в Пловдив  Гърция удължи условието за негативен PCR тест за идващите от България до 15 август Гърция удължи условието за негативен PCR тест за идващите от България до 15 август
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР