Българските граждани могат свободно да преминават транзитно и да пребивават

...
Българските граждани могат свободно да преминават транзитно и да пребивават
Коментари Харесай

Отпадат ограниченията за пътуване на българските граждани до Хърватия

Българските граждани могат свободно да преминават транзитно и да пребивават на територията на Хърватия от 1 юли.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9965
Националният щаб за гражданска защита на Р Хърватия взе решение, с което, считано от 1 юли 2020 г. българските граждани могат свободно да преминават транзитно и да пребивават на територията на Р Хърватия.

Препоръчва се предварително, преди пътуването, да се изпрати уведомление за влизането в Хърватия на https://entercroatia.mup.hr/.

При преминаване на граничните пунктове остава изискването за спазване епидемиологичните мерки на Хърватския институт за обществено здраве – носене на маски, ползване на дезинфектанти, спазване на дистанция.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Загреб на следните телефони за връзка: +385 146 46 609 и в извънработно време на тел.: +385 984 69 808.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]. МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката " Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9965  889 нови случая на инфектирани с ковид в Украйна 889 нови случая на инфектирани с ковид в Украйна  Турските авиолинии възобновиха полетите си до България Турските авиолинии възобновиха полетите си до България  Вижте по какъв начин почиваме това лято Вижте по какъв начин почиваме това лято
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР