България скърби за голямата актрисата Росица Данаилова. На поклонението днес

България скърби за голямата актрисата Росица Данаилова. На поклонението днес ...

Фоторепортаж в БЛИЦ: България скърби за голямата актриса Росица Данаилова.България скърби за голямата актрисата Росица Данаилова. На поклонението днес във фоайето на Народния театър мнозина близки, роднини и почитатели дойдоха да почетат живота и делото ѝ.

Сред присъстващите бяха братът на актрисата - Стефан Данаилов, а лидерът на БСП Корнелия Нинова приятелски го прегърна, за да го утеши.

Сестрата на Стефан Данаилов почина на 84 години в неделя – 23 септември. Тя е играла в различни театри в страната, в Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър.

Росица Данаилова е завършила актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, и докторантура в Академията за театрално изкуство в Санкт Петербург. Тя има над 150 роли в различни театри в Димитровград, Добрич, Бургас, Сливен, Театъра на армията, Сатиричния и Народния театър. През 1979 година е удостоена с почетно звание „Заслужил“ артист - четвъртото по старшинство почетно звание в наградната система на Народна република България. Първата ѝ роля в Народния театър е била на паж в „Дванайсета нощ”. 

От 13.30 часа роднините ѝ ще се простят с нея в църквата "Свети Седмочисленици" в столицата.
 
 
 
 
 
 
 


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg