България започва имунизацията с ваксината на АстраЗенека и Оксфордския университет

...
България започва имунизацията с ваксината на АстраЗенека и Оксфордския университет
Коментари Харесай

От днес в България започва ваксинирането и с препарата на АстраЗенека

България започва имунизацията с ваксината на " АстраЗенека " и Оксфордския университет срещу COVID-19, първите дози от която пристигнаха късно вчера.

В болница " Пирогов " ваксинирането стартира в 9,15 ч. днес, като сред инжектираните ще бъде представител на Централната избирателна комисия. Малко по-късно ще бъдат направени имунизации и в " Александровска " болница.

Предимството на ваксината на " АстраЗенека " е, че може да се съхранява при температурен режим на обикновен хладилник и не се нуждае от специални фризери, както ваксината на Пфайзер/Бионтех.

Директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов обясни снощи, че предстои властите да изпратят указания във връзка с евентуално възрастово ограничение за прилагането на ваксината на " АстраЗенека ", след като някои страни обявиха, че няма да я поставят на хора над определена възраст.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19414  Франция означи спад на броя на случаите на ковид Франция означи спад на броя на случаите на ковид  Ваксината на Ваксината на " АстраЗенека " е ненадеждна против южноафриканския вариант?  Под 500 са новите случаи на COVID-19 у нас Под 500 са новите случаи на COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР