Бруно Ганц – швейцарският актьор, който изигра ролята на Адолф

...
Бруно Ганц – швейцарският актьор, който изигра ролята на Адолф
Коментари Харесай

Почина актьорът, изиграл Хитлер в „Крахът на Третия Райх“

Бруно Ганц – швейцарският актьор, който изигра ролята на Адолф Хитлер във филма „ Крахът на Третия Райх “ ( “Der Untergang”), е починал в Цюрих на 77-годишна възраст. Това съобщи в събота неговият агент.

Актьорът получи международно признание през 2004 година за превъплъщението му в образа на германския диктатор в последните му дни в бункера в Берлин.

Пред „ Гардиън “ критикът Роб Маки описа Ганц като „ най-убедителния екранен Хитлер досега – стар, пречупен, болен диктатор с треперещите ръце на болен от Паркинсон, преминаващ от ярост към отчаяние в последните си дни в бункера “.

Сцените с нервните му изблици са превърнати в многобройни мемета и клипове с пародии, засягащи теми от спортни събития до политически въпроси.



Смята се, че това са филмовите кадри, които са споделяни най-често в интернет.

През 2005 година Ганц разказва за болезненото проучване, което трябвало да направи, за да влезе в ролята на диктатора. Той бил убеден, че Хитлер страдал от Паркинсон. „ Има кадри как той връчва медали на „ Хитлеровата младеж “ няколко дни преди смъртта му и се вижда как ръцете му треперят. Затова посетих болница и наблюдавах болни от Паркинсон “.

Той сподели още, че бил изумен от факта, че „ той бил не просто подкрепян от германския народ, той бил обичан “.

Филмът е номиниран за „ Оскар “ за най-добър чуждоезичен филм.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР