Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Швейцария е нараснал

...
Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Швейцария е нараснал
Коментари Харесай

Още 97 заразени с COVID-19 в Швейцария

Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Швейцария е нараснал през последните 24 часа с 97, което е с 37 по-малко, отколкото в петък, но пък е четири пъти над средния дневен показател за първата половина на юни.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10045
Общо 32 198 души са заразени с новия коронавирус в страната, сочат данните, които днес публикува Федералното управление по здравеопазване на Швейцария.

Починалите от последиците от вируса са 1686 души, допълни ведомството.

Заболеваемостта в Швейцария значително намаля от началото на април, когато всеки ден бяха отчитани над 1000 заразени. Миналата седмица обаче темповете на разпространение на инфекцията отново се ускориха и миналата събота бяха отчетени нови 62 случая на COVID-19, а в неделя - 62. В понеделник бе отчетен спад с 35 случая, но във вторник кривата отново пое нагоре с 62 нови случая, в сряда - 137, в четвъртък - 116, а в петък - 134.

Отново строга карантина в Каталуния

Швейцарски експерти определиха смекчаването на самоизолацията като причина за увеличението на броя на заразените. Правителство реши на заседание в сряда, че от 6 юли носенето на маски в обществения транспорт е задължително.

Освен това всички пристигащи в страната от райони с високо равнище на разпространението на инфекцията, ще бъдат подлагани на 10-дневна карантина. Тези страни са САЩ, Бразилия, Швеция, Русия и Беларус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10045  Дете на 4 години с COVID-19 в с. Голямо Ново Дете на 4 години с COVID-19 в с. Голямо Ново  Кристин Лагард: Кризата ще промени надълбоко стопанските системи Кристин Лагард: Кризата ще промени надълбоко стопанските системи  Гладачка в русенски завод е инфектирана с ковид Гладачка в русенски завод е инфектирана с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР