Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Бразилия за едно

...
Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Бразилия за едно
Коментари Харесай

Коронавирусът продължава да превзема бързо Латинска Америка

Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Бразилия за едно денонощие се е увеличил с 44 571 до 1 713 160, сочат данни на бразилските здравни власти, цитирани от ТАСС. Починалите са 1223, което повишава общият брой на смъртните случаи, свързани с инфекцията, до 67 964.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10235
Най-голямо огнище остава югоизточният регион на страната, включващ щатите Сао Пауло, Рио де Жанейро, Еспирито Санто и Минас Жераис, където има около 590 000 заразени и над 31 000 починали.

Бразилия е на второ място сред страните в света, засегнати най-тежко от пандемията, отстъпвайки само на САЩ. Бразилското министерство на здравеопазването прогнозира, че ситуацията ще се стабилизира през юли, а през август ще започне постепенно забавяне на темповете на разпространение на заболяването.

Аржентина през последното денонощие отчете рекорд от 3604 нови случая, информира Ройтерс.

Над 3 милиона заразени с коронавирус в Латинска Америка и Карибите

Рязкото увеличаване, при което за първи път се преминава прага от 3000 новозаразени дневно, вдига общия брой на заразените в страната до 87 030. Това е петкратно повече спрямо началото на юни макар все още да е доста по-нисък брой отколкото в съседните Бразилия, Чили и Перу. Повишението обаче застрашава успехите, постигнати в началото на пандемията срещу разпространението на вируса. В средата на март лявоцентристкото правителство на Аржентина наложи строга карантина, която в последствие бе смекчена за по-голямата част от страната. Ограниченията обаче отново бяха засилени миналия месец в и около столицата Буенос Айрес заради нарастване на случаите.

Жертвите на вируса в Аржентина са 1694.

В Мексико новозаразените са почти 7000 за деня или общо 275 003 от началото на пандемията, а починалите са със 782 повече или 32 796.

В началото на юни заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател заяви, че при най-лошият сценарий броят на жертвите може да достигне 35 000. В момента изглежда очевидно, че прогнозата се оказа неточна и прагът ще бъде преминат още през идните дни, отбелязва ТАСС.

Перу съобщи за нови 181 смъртни случая през последните 24 часа, с което общият брой достига 11 133, предаде Франс прес.

Заразените в страна с 33 милиона население са общо 312 911 или с 3633 нови случая. Страната е пета в света по разпространение на инфекцията и третата най-засегната в Латинска Америка след Бразилия и Мексико.

Случаите на коронавирус в Северна и Южна Америка достигнаха 5,9 милиона

В Чили синдикатите на меднодобивната компания Коделко (Codelco), която е най-голямата в света, съобщиха, че близо 3000 работници на концерна са заразени.

Някои синдикати и социални групи призоваха компанията и други миннодобивни групи да спрат дейността си в минния център Калама - пустинен град, заобиколен от най-големите залежи на мед в Чили.

Държавната Коделко, която предава цялата си печалба в държавната хазна, до голяма степен поддържа производството си въпреки затварянето на някои съоръжения.

Епидемията от коронавирус помете голяма част от северните пустинни райони на Чили, където са разположени много мини. Страната регистрира над 300 000 случая, от които над 6500 са приключили фатално.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10235  И Съединени американски щати с нов антирекорд: Над 58 000 нови случая на ковид И Съединени американски щати с нов антирекорд: Над 58 000 нови случая на ковид  Заразените с ковид в света са се нараснали с близо 170 000 за денонощие Заразените с ковид в света са се нараснали с близо 170 000 за денонощие  Двама зрелостници от Добрич са с позитивен резултат за COVID-19 Двама зрелостници от Добрич са с позитивен резултат за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР