Броят на заразените с новия коронавирус в САЩ надхвърли днес

...
Броят на заразените с новия коронавирус в САЩ надхвърли днес
Коментари Харесай

5 милиона станаха заразените с коронавируса в САЩ

Броят на заразените с новия коронавирус в САЩ надхвърли днес по официални данни 5 милиона. Това сочат изчисленията на университета " Джонс Хопкинс ", предаде Франс прес. Като абсолютни стойности първата световна икономическа сила е най-силно пострадалата от пандемията страна с над 162 000 смъртни случая.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11304
Само два нови случая на коронавирус в Словения
Представители на здравните власти обаче смятат, че имайки предвид ограниченото тестване и големия брой на леко прекарани инфекции, за които не е било съобщено или които не са били признати за свързани с коронавируса, реалният брой на заразените е около десет пъти по-голям, отбелязва Асошиейтед прес.

С цел да облекчи за милиони американци последиците от кризата президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа вчера укази за подпомагане на икономиката, изпълнявайки заплахата си да действа еднолично, ако Конгресът не одобри съответния законопроект.

" Не биваше да стигаме дотам. Никоя друга страна не бе ударена толкова силно като нас ", заяви демократът Джо Байдън и разкритикува бездействието на Тръмп, срещу когото ще се изправи на президентските избори през ноември: " Той не си свърши работата ".

От края на юни САЩ регистрират все повече инфектирани с Ковид-19, но въпреки това в много щати новата учебна година вече започна с присъствени занятия, дори в региони, където коронавирусът все още активно циркулира. И след появата на нови случаи сред учениците на места пак бе въведена карантина.

Кривата на смъртността също тръгна нагоре и от две седмици редовно се съобщава за над 1000 починали дневно. Не се сбъднаха обаче опасения на експерти за експлозивен ръст на смъртните случаи, отбелязва АФП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11304  Италия резервира карантината за идващите от България Италия резервира карантината за идващите от България  Само два нови случая на ковид в Словения Само два нови случая на ковид в Словения  Изписаха първия оздравял от Covid-19 жител на дома за възрастни хора в Русе Изписаха първия оздравял от Covid-19 жител на дома за възрастни хора в Русе
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР