Броят на жертвите на коронавирусната инфекция във Франция вече превиши

...
Броят на жертвите на коронавирусната инфекция във Франция вече превиши
Коментари Харесай

Броят на жертвите на коронавируса във Франция надхвърли 3000

Броят на жертвите на коронавирусната инфекция във Франция вече превиши 3000 души, след като само за последното денонощие нарасна с 16 процента, достигайки 3024, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3299
Броят на настанените в интензивни отделения нарасна с 10 процента и достигна 5107, бележейки ръст след два дни на спад. Наложи се в прехвърлянето на тежко болни от най-засегнатите източни райони на страната към болници в западните да се включат хеликоптери. Но вълната на заразата вече обхвана и района на френската столица Париж, където се търсят начини за спешно увеличение на броя на интензивните легла в болниците. Лекарите в столичните болници казаха, че те са вече на ръба на капацитета си. " Умуваме дали да прехвърлим някои пациент на друго място, за да приемем следващия. Това е една безкрайна главоблъсканица ", каза д-р Жером Пино от парижката болница " Жорж Помпиду ".

Безумни обаждания на горещия телефонен за справяне с пандемията във Франция

Премиерът Едуар Филип предупреди 67-милионното население на страната, че най-трудните седмици на битката срещу заразата тепърва предстоят. Франция увеличи леглата в интензивните отделения от 5000 до 14 500. От тежко засегнатия Страсбург започнаха да прехвърлят пациенти с медицински хеликоптери в болници в германския град Франкфурт, швейцарската столица Берн и в Люксембург. Досега са прехвърлени 80 тежко болни. Очаква се в близките дни да започне прехвърляне на пациенти и от Париж.

Здравни служители вярват, че положителен ефект от обявената на 17 март национална карантина ще започне да се усеща към края на тази седмица. Те смятат, че броят на ежедневните новоприети в болниците и на нуждаещите се от животоподдържащи апарати е ключов показател дали " течението се обръща " и дали здравната система може да се справи.

Франция удължава с две седмици националната карантина заради коронавируса

" В момента няма спад (в черната статистика). Надяваме се просто увеличението да бъде по-слабо в близките дни ", каза френският главен здравен инспектор Жером Саломон пред журналисти. А според Пиер Делобел, шеф на инфекциозното отделение в университетската болница в Тулуза, " нарастващата фаза на епидемията в региона вероятно ще продължи още две седмици ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3299  Вижте какво ще подари Ердоган за битката с ковид Вижте какво ще подари Ердоган за битката с ковид  Мерките против COVID-19 в Италия остават в действие най-малко до 12 април Мерките против COVID-19 в Италия остават в действие най-малко до 12 април  И Финландия удължи изключителните ограничения И Финландия удължи изключителните ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР