Броят на жертвите на коронавируса в щата Ню Йорк, огнище

Броят на жертвите на коронавируса в щата Ню Йорк, огнище ...

Сто починали от COVID-19 в щата Ню Йорк само за едно денонощие.


Броят на жертвите на коронавируса в щата Ню Йорк, огнище на епидемията в САЩ, драстично се увеличи през последните 24 часа. За едно денонощие са умрели 100 души, с което общият брой на починалите от началото на епидемията стана 385, съобщи губернаторът на щата, цитиран от Франс прес и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2686
Тази сутрин броят на заразените в близо 20-милионния щат бе 37 000, със 7 000 повече от вчера, каза на пресконференция Андрю Куомо.

Губернаторът каза, че има пациенти, които са на командно дишане от 20-30 дни. "Колкото по-дълго дишате с респиратор, толкова по-голяма е вероятността от трагичен изход", допълни той.

По думите му щатът разполага с достатъчно респиратори за непосредствените си нужди, но в бъдеще биха му потрябвали още.

В щата Ню Йорк са над половината от всички близо 70 000 случая на болни от Ковид-19 по данни на университета "Джонс Хопкинс".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2686 Жертвите на коронавируса в Италия са повече от тези, които се съобщават официално Жертвите на коронавируса в Италия са повече от тези, които се съобщават официално Над 500 000 са заболелите от COVID-19 по света Над 500 000 са заболелите от COVID-19 по света Петима души в района на Пирот са болни от COVID-19 Петима души в района на Пирот са болни от COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg