Британското министерство на здравеопазването заяви, че на Регулаторната агенция по

...
Британското министерство на здравеопазването заяви, че на Регулаторната агенция по
Коментари Харесай

Великобритания: Трябва ни време, за да проверим ваксината на Оксфорд срещу COVID-19

Британското министерство на здравеопазването заяви, че на Регулаторната агенция по лекарствата и здравните стоки (МХРА) трябва да бъде дадено време да направи своя преглед на данните за ваксината на Оксфорд и " Астра Зенека ", предаде Ройтерс.

" Сега трябва да дадем нужното време на МХРА да свърши своята важна работа и трябва да изчакаме препоръката й ", заяви говорител на здравното ведомство в коментар на съобщението на в. " Сънди телеграф ", че Великобритания ще започне да имунизира с тази ваксина от 4 януари.

Изданието се позова на изготвени от британските министри планове.

Вестникът допълни, че правителството се надява през следващите две седмици да постави на 2 милиона души първата доза ваксина, или от тази на Оксфорд (която е лицензирана за фармацевтичната компания " Астра Зенека " ) или от тази на " Пфайзър ".

Ваксината на Оксфорд се очаква да бъде одобрена от медицинските регулатори до дни, пише вестникът.

През изминалото денонощие Великобритания е регистрирала 210 нови смъртни случая от COVID-19, по-малко от 570-те за предишното, а броят на потвърдените случаи на коронавирус за изтеклите 24 часа е 34 693 (с 1968 повече в сравнение с вчера), съобщиха властите, като се позоваха на частични данни.

Репродуктивното число на вируса е между 1,1 и 1,3.

Общият брой на починалите в Обединеното кралство от началото на пандемията е 70 405, което го нарежда на шесто място в света по брой на жертвите след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Италия. Във Великобритания тази статистика включва лицата, починали до 28 дни от положителния тест. Ако обаче се прибавят всички починали с COVID-19 в смъртния си акт, броят на жертвите в Обединеното кралство става 79 349.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17396  Директорът на Европол: Има заплаха от измами с подправени ваксини против ковид Директорът на Европол: Има заплаха от измами с подправени ваксини против ковид  Канада записва първи случаи на новия вид на ковид Канада записва първи случаи на новия вид на ковид  Швейцария призна: Допуснахме неточности в пандемията от ковид Швейцария призна: Допуснахме неточности в пандемията от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР