Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Британските премиер и престолонаследник към НЗС: Благодарим

Британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и престолонаследникът принц Чарлз отбелязаха с видеообръщения признателността си и заслугите на работещите в Националната здравна служба (НЗС), която днес отбелязва 72 години от своето създаване, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10073
И Джонсън, и принц Чарлз, които бяха болни от COVID-19, подчертаха колко горди са от начина, по който службата се справя със задачите си по време на пандемията от коронавируса. Британският премиер изтъкна в поздрава си до здравните работници, че те несъмнено са спасили живота му.

В 17 ч. местно време всички британци ще могат да изразят благодарността си към работещите в здравеопазването с традиционните аплодисменти за лекарите, медицинските сестри, болногледачите и всички, които са първата линия на битката с епидемията.

Националната здравна служба е основана на 5 юли 1948 г. от Анайрин Бевън, който тогава е министър на здравеопазването в правителството на лейбъристите. Той заявява, че служба, финансирана с парите на данъкоплатците, трябва да им дава безплатен достъп до лекарска помощ и да осигурява лечение, базирано на клиничните нужди, а не на финансовите възможности.

В обръщението си принц Чарлз подчерта направената от служителите на НЗС саможертва, осигурила лечението в болница на над 100 000 пациенти с COVID-19. Той отбеляза, че е имал късмет да прекара болестта с леки симптоми и без хоспитализация. " На всички вас, които дадохте толкова много от себе си по време на тази опасна ситуация, искам да ви кажа, че вие бяхте нашият щит, вашите ръце ни подкрепяха. Това е повод за дълбока благодарност и истинска гордост, заяви британският престолонаследник ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10073  Рекорден брой инфектирани с ковид в Мароко Рекорден брой инфектирани с ковид в Мароко  Медицинска сестра и лекари в Гулянци са с COVID-19 Медицинска сестра и лекари в Гулянци са с COVID-19  25-ма са инфектирани с COVID-19 след абитуриентските балове във Велико Търново 25-ма са инфектирани с COVID-19 след абитуриентските балове във Велико Търново
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР