Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Стана ясно кога британското правителство ще утвърди детайлите по плана за излизане от изолацията

Британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е каза днес, че неговото правителство ще утвърди в неделя детайлите по плана си за облекчаване на мерките за изолация, наложена заради коронавирусната епидемия, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7349
Джонсън направи това изявление пред британските депутати в отговор на въпрос на лидера на Лейбъристката партия Киър Стармър кога хората ще могат да се върнат на работа.

Джонсън увери, че при утвърждаването на детайлите от плана ще бъдат отчетени данните за заразата в следващите няколко дни и ще се обмисли дали е възможно да се приложат някои от мерките в плана в понеделник.

Същевременно бившият британски министър на международното развитие по времето на управлението на Тереза Мей - Рори Стюарт, който водеше кампания за кмет на Лондон, се отказа от надпреварата заради коронавируса, предаде Франс прес.

It is with sadness that I have decided not to run in the postponed London Mayoral election next year. Thank you to all who supported me, engaged with the campaign and shared my vision of all London can achieve. pic.twitter.com/yF4loR2nvL
— Rory Stewart (@RoryStewartUK) May 6, 2020
В Туитър Стюарт се аргументира с това, че да се кандидатира за кмет като независим в обикновено време е възможно, но при настоящите обстоятелства, свързани с кризата, породена от епидемията от COVID-19, това става невъзможно.

Великобритания оглави печалната класация за най-много жертви на COVID-19 в Европа

Заради пандемията местните избори в Лондон, които трябваше да се проведат този месец, бяха отложени за догодина. Рори Стюарт водеше кампанията си, като обикаляше из улиците на Лондон и дори си издействаше покани от лондончани да им гостува в домовете им.

Стюарт е бивш военен, а после дипломат в Индонезия, на Балканите, както и в Ирак. Той е ръководил и голяма благотворителна асоциация в Кабул и е също и успешен писател. Публикувал е книга за самотното си прекосяване на Афганистан пеша преди 20 години.

Заради пътешествията му по света, някои го смятаха за шпионин, но Стюарт никога не е отхвърлял, нито потвърждавал тези информации, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7349  Общият брой на инфектираните с ковид в Албания доближи 832 Общият брой на инфектираните с ковид в Албания доближи 832  Словакия разхлабва още ограниченията против ковид от през днешния ден Словакия разхлабва още ограниченията против ковид от през днешния ден  Медицинско лице от Петрич е с COVID-19 Медицинско лице от Петрич е с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР