Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Докато британският премиер се възстановява от коронавируса, правителството е подложено на критики

Британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се възстановява, след като стана жертва на коронавируса, и изпраща указания на правителството, съобщи днес водещ член на кабинета в момент, когато управляващите са критикувани за действията си за справяне с пандемията, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5823
След като преди седмица беше изписан от болница, министър-председателят постепенно се възстановява и е в добро настроение, каза министърът на британския кабинет Майкъл Гоув пред телевизия " Скай нюз ".
Гоув каза, че премиерът е разговарял с външния министър Доминик Рааб, който го замества, докато оздравее. Рааб е предал на останалите членове на кабинета инструкциите на премиера по време на телеконферентен разговор вчера сутринта, допълни министърът.

Великобритания е една от най-засегнатите от болестта Ковид-10 страни в Европа. Според последните данни на британското здравно министерство, оповестени днес, починалите в болници от Ковид-19 са се увеличили за деня с 596 и са достигнали 16 060. Ройтерс отбелязва, че това е най-малкото дневно увеличение от близо две седмици. Вчера дневното увеличение бе 888 нови починали.

Всекидневните сводки на правителството обаче са критикувани, че съобщават само броя на починалите в болниците пациенти с положителен тест, а не включват починалите в домове за възрастни или в дома си. Според организации, представляващи старческите домове, починалите в такива заведения са между 4000 и 7500.

Борис Джонсън благодари на болничния персонал

До момента в страната са направени тестове за вируса на 372 967 души, като положителните проби са 120 067.

В четвъртък правителството реши да удължи с поне три седмици въведените на 23 март карантинни мерки.

Гоув каза, че броят на смъртните случаи остава много обезпокоителен. Процентът на заразените и смъртността се задържат, но не сме напълно сигурни, че вече сме на низходящата линия, условие, което трябва да е налице, преди правителството да смекчи ограничителните мерки.

От началото на пандемията правителството е обвинявано, че е реагирало със закъснение. В. " Сънди таймс " днес отново атакува кабинета, че е пренебрегнал предупрежденията на учените и призивите да осигури предпазно облекло на медиците, а Борис

Джонсън - че е пропуснал множество кризисни съвещания, посветени на коронавируса.

По данни на британските медии, до момента в страната са починали между 50 и 60 медици, заразени с коронавируса.

Във в. " Мейл он сънди " водачът на Лейбъристката партия (основната опозиционна формация) Киър Стармър заяви, че правителството твърде много се е забавило да обяви ограничителни мерки, да увеличи броя на тестовете и да осигури необходимите предпазни средства на медиците.

Никой не може да каже, че премиерът не е вложил душа и сърце в борбата с вируса, защити го днес Майкъл Гоув, уверявайки, че правителството е удвоило усилията да достави предпазно облекло на медицинския персонал.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5823  894 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 894 са доказаните случаи на COVID-19 у нас  Здравните министри на най-мощните стопански системи в света разискват битката против пандемията Здравните министри на най-мощните стопански системи в света разискват битката против пандемията  Улиците на албанските градове се извършиха с майки и деца тази заран Улиците на албанските градове се извършиха с майки и деца тази заран
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР