Британският министър, отговарящ за масовото ваксиниране, Надим Захауи заяви, че

...
Британският министър, отговарящ за масовото ваксиниране, Надим Захауи заяви, че
Коментари Харесай

Министър Надим Захауи: Хората могат да разчитат на британските ваксини

Британският министър, отговарящ за масовото ваксиниране, Надим Захауи заяви, че хората могат да разчитат на британските ваксини въпреки изразената загриженост, че продуктът на „ АстраЗенека/Оксфорд “ не е достатъчно ефективен срещу южноафриканския щам на коронавируса, предаде БНР.

Разпространените вчера от вестник „ Файненшъл таймс “ резултати от непълни изследвания, показващи, че ваксината на „ АстраЗенека “ осигурява минимална защита срещу леки и средно тежки случаи на заразявания с южноафриканския щам, разбуниха духовете на Острова.

Надим Захауи се опита да успокои хората с думите, че използваната ваксина е напълно функционална срещу доминантните варианти на COVID-19. Заместник-министърът на здравеопазването Едуърд Аргар каза тази сутрин по Би Би Си, че на територията на Обединеното кралство са регистрирани 147 случая на заразявания с южноафриканския щам.

Въпреки незначителната бройка, по думите на Аргар, правителството следи отблизо ситуацията. Вариантът, засечен в Кент, продължава да е основният щам на вируса на Острова. В статия за вестник „ Дейли телеграф “ тази сутрин Надим Захауи пише, че учените работят за подобряване на ваксините, така че те да бъдат ефективни и срещу новите щамове.

Междувременно професор Сара Гилбърт от университета в Оксфорд изрази увереност, че модифицирана версия на ваксината на „ АстраЗенека “ специално за справяне с южноафриканския щам ще бъде готова за използване през есента.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19451  Турция не планува скоро присъствено образование за всички класове Турция не планува скоро присъствено образование за всички класове  Румъния желае да създава ваксини против COVID-19 в букурещки институт Румъния желае да създава ваксини против COVID-19 в букурещки институт  Лошо време спря доставка на ваксини за България Лошо време спря доставка на ваксини за България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР