Британските здравни служби публикуваха статистика, според която продължителността на живота

...
Британските здравни служби публикуваха статистика, според която продължителността на живота
Коментари Харесай

Евростат обяви много страшна новина за българските жени

Британските здравни служби публикуваха статистика, според която продължителността на живота на жените в Обединеното кралство е едва 17-о място сред 28-те страни-членки на ЕС. От графиката обаче се вижда, че българките са на последното място в това проучване. Класацията е направена въз основа на данни от Евростат.

Средната продължителност на живота на британките е 83 години, но това е под средната продължителност за ЕС като цяло. Най-дълголетни са испанките, при които този показател е малко над 86 години. Челната тройка се допълва от Франция и Италия. В дъното на таблицата са българките със 78 години средна продължителност на живота, непосредствено след румънките, латвийките и унгарките.

Коментирайки резултатите, професор Джон Нютън от правителствения отдел за подобряване на общественото здраве заяви, че те пораждат загриженост, макар че не е тайна, че при британките се наблюдава висок процент на ракови заболявания, особено рак на гърдата. Консумацията на алкохол и затлъстяването също са фактори, допринасящи за раковите заболявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР