Британската централна банка няма да прибегне до парично финансиране, като

...
Британската централна банка няма да прибегне до парично финансиране, като
Коментари Харесай

Британската централна банка няма да печата пари, за да финансира борбата с коронавируса, увери нейният управител

Британската централна банка няма да прибегне до парично финансиране, като печата пари, за да финансира борбата на правителството срещу икономическия ефект от коронавируса, увери нейният управител Андрю Бейли, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4261
В статия във в. " Файненшъл таймс " Бейли изтъква, че ако се използва парично финансиране, " това ще накърни доверието в контрола на инфлацията като ще подкопае оперативната независимост " на централната банка.

Помощ в кризата с коронавируса трябва да дойде от европейско равнище, според ЕЦБ

Миналия месец Банк ъв Ингланд (Bank of England) обяви програма за изкупване на облигации за рекордните 200 милиарда британски лири (245,2 милиарда долара), подобно на мерките на Управлението за федерален резерв (УФР) и Европейската централна банка (ЕЦБ).

Централните банки по света се борят да ограничат евентуална дълбока рецесия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4261  122 хиляди души с COVID-19 в Ню Йорк 122 хиляди души с COVID-19 в Ню Йорк  Най-малък брой умряли от ковид в Италия за последните 2 седмици Най-малък брой умряли от ковид в Италия за последните 2 седмици  Излязоха пробите на контактните с депутата Даниела Малешкова хора Излязоха пробите на контактните с депутата Даниела Малешкова хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР