Бригада военни лекари е стоварена на самолетоносача Шарл дьо Гол,

...
Бригада военни лекари е стоварена на самолетоносача Шарл дьо Гол,
Коментари Харесай

Как попадна коронавирусът на самолетоносачa, който не е акостирал от 15 март?

Бригада военни лекари е стоварена на самолетоносача " Шарл дьо Гол ", за да установи как коронавирусът е попаднал на него, след като флагмана на френските ВМС не е акостирал никъде от 15 март и оттогава никой не се е качвал на него, съобщава OFFnews.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5192
50 души са заразените на кораба и самолетоносачът се завръща в базата си в Тулон преждевременно. Най-големият френски плавателен съд е отплавал на 15 март от пристанището в Брест.

" Ние нямаме обяснение как е станало заразяването " – са заявили военни, пред авторитетния испански вестник El Mundo.

Моряци на френския атомен самолетоносач " Шарл де Гол " са със симптоми на коронавирус

Досега се смяташе, че 2 седмици карантина са достатъчни за спиране на разпространението на болестта. Моряците обаче са били изолирани на кораба 25 дни, преди симптомите на болестта да се проявят.

На кораба е изпратена епидемиологична бригада с тест-системи, за да изследва вече регистрираните случаи и да възпрепятства разпространението на заразата. Болните се намират под „ засилени медицински наблюдения”

Обстановката с изолирания кораб в океана предоставя добри възможности за изучаване как се разпространява Covid-19, особено да се установи „ нулевият пациент” и да се уточни веригата за заразяване.

Според El Mundo, представители на Министерството на отбраната твърдели, че обстановката на „ Шарл дьо Гол” не предизвиква безпокойство. За екипажа от 1760 души се грижат 20 медици. За хоспитализация има 12 койки, апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и скенер.

САЩ уволниха капитана на самолетоносача, който би тревога заради зараза с COVID-19

В носовата част е обособена изолирана зона с въздушно подналягане за 127 души, като там са настанени заразените моряци. Военни източници обясняват, че този метод е прилаган на вертолетоносача „ Тонере” (Tonerre) при евакуация на болни от остров Корсика в Марсилия, не позволявайки на въздуха да навлиза в другите помещения на кораба.

Извършена е дезинфекция на траповете, по-рядко се правят съвещания и то с по-малко участници, раздадени са защитни маски.

САЩ евакуират част от екипажа на ядрения самолетоносач " Теодор Рузвелт " заради коронавирус

Сега авионосецът се намира западно от Португалия и по план трябва да пристигне в Тулон на 23 април. Корабът можел да продължи похода си след участието си във военноморсите учения в Балтийско море, но, според френския военен министър Флоранс Парли, е взето решение да се завърне.

Пандемията Covid-19 засегна и американския авионосец " Теодор Рузвелт ", заради което беше снет командирът на кораба. След скандала подаде оставка министърът на ВМС Томас Модли.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5192  Италиански вестници: Андреа Бочели със трогателен подарък за Великден

Италиански вестници: Андреа Бочели със трогателен подарък за Великден  Пет нови случая на ковид в Черна гора Пет нови случая на ковид в Черна гора  Учени откриха: COVID-19 е като нинджа, поразява три пъти по-силно белите дробове от ТОРС Учени откриха: COVID-19 е като нинджа, поразява три пъти по-силно белите дробове от ТОРС
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР