Бразилският регулатор Анвиза (Anvisa) вчера разреши на биомедицински център да

...
Бразилският регулатор Анвиза (Anvisa) вчера разреши на биомедицински център да
Коментари Харесай

Бразилски институт ще внася китайска ваксина срещу КОВИД-19

Бразилският регулатор Анвиза (Anvisa) вчера разреши на биомедицински център да внесе 6 милиона дози от ваксината против коронавируса на " Синовак " (Sinovac) - ден след като президентът Жаир Болсонаро заяви, че Бразилия няма да купи китайската ваксина, предаде Ройтерс.

Институт Бутантан в Сао Пауло планира първоначално да внася ваксината на " Синовак ", която е в трета фаза на тестване, осъществявано с помощта на местен университет, и още не е одобрена за широка употреба в Бразилия. " Бутантан " впоследствие ще произвежда ваксината, ако се окаже ефикасна.

Губернаторът на Сао Пауло Жоао Дория заяви по-рано вчера, че бил посъветван от Анвиза да не се поддава на политически натиск за одобряването на потенциални ваксини против коронавируса. Тази седмица Болсонаро заяви в социалните медии, че Бразилия няма да купи ваксина от " Синовак ".

Бразилска фармацевтична компания съобщи вчера, че е подписала споразумение с Руския фонд за директни инвестиции да започне да произвежда руската ваксина " Спутник-V " срещу КОВИД-19 от втората половина на ноември. Частната компания Uniao Quimica заяви вчера, че е обвързана с клауза за поверителност да не разкрива никакви научни или технически подробности. Тя ще трябва да получи разрешение от Анвиза.

Руският суверенен фонд миналия месец сключи споразумение с бразилския щат Параня да тества и произвежда ваксината. Щатът Баия също е подписал споразумения да извършва клинични изпитвания от фаза 3 на ваксината и планира да купи 50 милиона дози за Североизточна Бразилия, но не е ясно кога ще започне тестването.

Вчера министерството на здравеопазването на Бразилия съобщи за нови 30 026 потвърдени заразени с КОВИД-19 и 571 смъртни случаи за изминалото денонощие, с което броят на смъртните случаи от началото на пандемията достигна 156 471 по официални данни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13730  Африка с 40 700 умряли от ковид Африка с 40 700 умряли от ковид  Словашки депутати са инфектирани с ковид Словашки депутати са инфектирани с ковид  Дания стяга рестрикциите след внезапен скок на инфекциите от ковид Дания стяга рестрикциите след внезапен скок на инфекциите от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР