Бразилският президент Жаир Болсонаро назначи днес армейски генерал за здравен

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро назначи днес армейски генерал за здравен
Коментари Харесай

Болсонаро назначи генерал за здравен министър

Бразилският президент Жаир Болсонаро назначи днес армейски генерал за здравен министър, след като предишните двама подадоха оставка заради подхода му към епидемията от коронавируса, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8854
Едуардо Пазуело досега беше и.д. министър на здравеопазването след оттеглянето на предишния министър Нелсон Тайш преди повече от две седмици.

Болсонаро заяви, че очаква генералът, който няма опит в здравната сфера, да " остане задълго " на поста.

,,Той е добър мениджър и ще работи с добър екип от лекари " в министерството``, каза бразилския президент, цитиран от новинарския сайт Ю О Ел.

Жаир Болсонаро отново демонстрира завидния си непукизъм

Докато Пазуело бе и.д. здравен министър правителството препоръча използването на антималарийни лекарства за лечение на пациенти с COVID-19, въпреки че Тайш бе предупредил за страничните им ефекти. Ключови постове в правителството на Болсонаро все повече се поверяват на военни, отбелязва БТА.

Бразилия регистрира вчера най-голямото дневно увеличение на починалите от COVID-19 - 1262 нови смъртни случая, с което общият им брой достигна 31 199. Новозаразените са почти 29 000 и общо вече са 555 383 души. След САЩ Бразилия е на второ място по брой регистрирани случаи на коронавирус в света.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8854  Жертвите на COVID-19 в Обединеното кралство се усилиха с 359 и доближиха 39 728 Жертвите на COVID-19 в Обединеното кралство се усилиха с 359 и доближиха 39 728  Борисов и Мицотакис разискаха рестриктивните мерки за влизащите в България и Гърция Борисов и Мицотакис разискаха рестриктивните мерки за влизащите в България и Гърция  Правят цялостна стерилизация в сливенска болница, където са инфектирани 9 медици Правят цялостна стерилизация в сливенска болница, където са инфектирани 9 медици
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР