Бразилия забрани влизането по въздух на чужденци без жителство в

...
Бразилия забрани влизането по въздух на чужденци без жителство в
Коментари Харесай

Болсонаро: Бразилия няма да я спре някакъв грип

Бразилия забрани влизането по въздух на чужденци без жителство в страната, за да бъде забавено разпространението на коронавируса. Президентът Жаир Болсонаро обаче призова бразилците да се върнат на работа, вместо да спазват социална дистанция, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2923
Забраната за пътуване, наложена от министерството на правосъдието и обнародвана в държавен вестник, влиза в сила в понеделник и е в унисон с мерките, предприети от няколко други южноамерикански държави.

Пренебрегвайки призивите на здравни експерти, Болсонаро каза, че иска икономиката да върви. Той разкритикува " истерията " около, по думите му, " някакъв си грип ".

Бразилските племена не искат външни лица заради опасността от коронавируса

От вчера по бразилските телевизии тръгна рекламна кампания на Болсонаро под наслов " Бразилия не може да спре ". Лозунгът е сходен с този на кампания, която се водеше в Милано, преди смъртните случаи драстично да се увеличат.

,,За кварталните продавачи, за собствениците на магазини в градските центрове, за служителите, за милиони бразилци Бразилия не може да спре ", се казва във видеото, на което се виждат пълни класни стаи и оживени пазари.

Потвърдените случаи на COVID-19 в Бразилия са 3417, а смъртните случаи са 92 по данни на здравното министерство.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2923  Полицията и армията отделиха региона на Хелзинки Полицията и армията отделиха региона на Хелзинки  Ердоган разгласи пакет от спомагателни ограничения за битка с ковид Ердоган разгласи пакет от спомагателни ограничения за битка с ковид  МВФ чака по-тежка финансова рецесия, в сравнение с през 2009 година МВФ чака по-тежка финансова рецесия, в сравнение с през 2009 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР