Болници в САЩ обявиха, че се отказват от използването на

...
Болници в САЩ обявиха, че се отказват от използването на
Коментари Харесай

US болници се отказват от използването на лекарство срещу COVID-19

Болници в САЩ обявиха, че се отказват от използването на лекарството хидроксихлорохин, хвалено от президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския като ефикасно средство за лечение на COVID-19, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8694
До това решение се стигнало, след като няколко научни изследвания наведоха на мисълта, че медикаментът може да не е ефикасен при пациенти с причиняваното от новия коронавирус заболяване и може да породи значителни рискове.

Какви странични ефекти има хлорохинът?

Лекарството по принцип се използва за малария от дълго време. Ранните надежди, че то може да е ефикасно срещу COVID-19 се основаваха отчасти на лабораторни експерименти, както и на неговите противовъзпалителни и антивирусни свойства. То обаче не показа ефективност срещу COVID-19 при изпитанията с хора и най-малко две изследвания показаха, че медикаментът може да увеличи риска от смърт, отбелязва Ройтерс.

Сега поръчките за лекарството са намалели до една десета от равнището през втората половина на март, когато беше техният пик. По-рано тази седмица правителствата на няколко европейски страни забраниха използването на хидроксихлорохин от пациенти с COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8694  324 умряли от ковид във Англия за последното денонощие 324 умряли от ковид във Англия за последното денонощие  Италия записва 87 нови смъртни случая от COVID-19, 516 са новозаразените Италия записва 87 нови смъртни случая от COVID-19, 516 са новозаразените  Два нови смъртни случая от COVID-19 в Испания Два нови смъртни случая от COVID-19 в Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР