Близо 29 процента от служителите в Румъния в момента работят

...
Близо 29 процента от служителите в Румъния в момента работят
Коментари Харесай

Ето колко от служителите в Румъния работят от вкъщи

Близо 29 процента от служителите в Румъния в момента работят от вкъщи, като също толкова са на мнение, че настоящата криза, предизвикана от коронавируса, ще продължи още около два месеца, съобщава сайтът Нюз.ро, цитирайки проучване на платформата за набиране на персонал БестДжобс, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3777
Около половината от участниците в анкетата са заявили, че им е лесно да се адаптират към дистанционната работа, защото имат опит с дигиталните инструменти, над 15 процента смятат, че основното предизвикателство на работата от вкъщи е липсата на ефективна комуникация с колегите, а 5 процента са отговорили, че им е трудно да се адаптират към този начин на работа.

35 процента от работещите от вкъщи са установили, че са по-продуктивни в този период в сравнение с работата в офис, тъй като не губят време за пътуване, над 17 процента са заявили, че са по-концентрирани вкъщи, защото работата им не се прекъсва от колегите, а 10 процента твърдят, че са по-малко стресирани заради липсата на пряк натиск от началника. Същевременно 13 процента признават, че работата им от дома е по-малко ефективна, тъй като са ангажирани и с домакински задължения или с грижата за децата.

На въпрос колко дълго очакват да продължи този период на задължителна изолация, включително и работа от вкъщи, мнозинството от служителите (29 процента) са на мнение, че това ще трае между един и два месеца, близо 21 процента очакват да продължи между два и три месеца, а прогнозата на над 15 процента е за повече от три месеца.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3777  COVID-19 удари и Холивуд COVID-19 удари и Холивуд  Нормален трафик при граничните пунктове Русе, Видин и Кулата Нормален трафик при граничните пунктове Русе, Видин и Кулата  Предизвикателствата пред просветителна система по време на пандемия

Предизвикателствата пред просветителна система по време на пандемия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР