Близо 10 милиона деца по света може никога да не

...
Близо 10 милиона деца по света може никога да не
Коментари Харесай

Близо 10 милиона деца по света може да не се върнат в училище след карантината

Близо 10 милиона деца по света може никога да не се върнат в училище след карантината заради икономическите последици от коронавирусната пандемия. Това заяви днес британската неправителствена организация " Спасете децата " (Save the Children), предадоха БТА и Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10374
Още преди пандемията 258 милиона деца и юноши на планетата не бяха обхванати от образователните системи.

Около 1,6 милиарда ученици и студенти са били принудени да прекъснат занятията си заради новия вирус, се казва в доклад на сдружението.

" За пръв път в историята на човечеството се обърква образователният процес на цяло поколение деца ", изтъква организацията.

Тя призовава правителствата и дарителите да откликнат на " спешната ситуация в образованието по света ", подчертавайки, че до края на годината 9,7 милиона деца може завинаги да се разделят с училището.

В противен случай неравенството, съществуващо и сега " между богати и бедни, между момчета и момичета, ще експлодира ", предупреждава в комюнике г-жа Ингър Ашинг, генерален директор на " Спасете децата ".

Според организацията в случай на " среден бюджетен сценарий " разходите за образование в най-бедните страни може да намалеят до година и половина със 77 милиарда долара. А при най-лошия сценарий, ако правителствата пренасочат част от средствата за образование към борбата с пандемията, този спад може да достигне 192 млрд. долара.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10374  Новите случаи на ковид в Индия са над 28 000 за денонощие Новите случаи на ковид в Индия са над 28 000 за денонощие  Куба изпрати в Азербайджан лекари, които ще оказват помощ в битката с ковид Куба изпрати в Азербайджан лекари, които ще оказват помощ в битката с ковид  В Йордания пандемията от ковид е под надзор В Йордания пандемията от ковид е под надзор
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР