Благоевградският адвокат Васил Васев предприе нощно планинско катерене между двата

...
Благоевградският адвокат Васил Васев предприе нощно планинско катерене между двата
Коментари Харесай

Благоевградски адвокат се впусна в опасно нощно приключение в планината

Благоевградският адвокат Васил Васев предприе нощно планинско катерене между двата най-лавинни улея на връх Вихрен. Заедно с група от 8 алпинисти той стигна до Джамджиевия връх при сурови зимни условия.

Екстремното преживяване беше част от тридневната подготовка на катерачите от школата „ Вертикален свят “, които се установиха на хижа „ Вихрен “, пише struma.bg.

„ Упражнявахме техники за зимно катерене с котки, боравене с пикели, осигуряване, движения във френска връзка. Тренирахме падания и самозадържане в улеите. Нощното катерене беше с челници, като предварително правихме лавинни тестове. Проверяват се слоевете сняг – колко е мек, твърд, мокър, фирнован. Копаеш на склона и проверяваш. На едно място отказахме катерене, защото снегът се счупи пред нас “, разкри тайни от кухнята на алпиниста адвокат Васев.



Изтощителната тренировка не му попречила да се спусне и по пистите в Банско в неделя. След Нова година възнамерява да катери Злия зъб и трионите на Мусала, като усилената му подготовка е за Матерхорн, Мон Блан и Елбрус през това лято.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР