Бивш шеф на служба за борба с организираната престъпност и

...
Бивш шеф на служба за борба с организираната престъпност и
Коментари Харесай

Странни коментари при Хекимян: За убийството на Виктория отговорност носи кварталния полицай в махалата и цялото ромско племе

Бивш шеф на служба за борба с организираната престъпност и социален антрополог беше поканил тази сутрин Антон Хекимян за още коментари по разкритото в кратки срокове убийство на жерналистката Виктория Маринова от 21-годишния ром Северин Красимиров. Мненията на експертите обаче прозвучаха доста странно.

Аз все още не смятам престъплението в Русе (убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова) за разкрито, докато не бъде доведен в страната основният заподозрян. Това обяви в ефира на bTV, Тихомир Стойчев, бивш директор на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП).

За убийството задочно обвинение получи 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия и се очаква да бъде екстрадиран у нас.

„ Защо се хвърля веднага жандармерията? Къде са районният инспектор и оперативният работник, които е трябвало да изследват криминогенната обстановка в района, попита бившият директор на ЦСБОП. Според него местната полиция е подценила криминогенната обстановка в района.

Според социалния антрополог Харалан Александров реакцията след убийството е отражение на ситуацията, в която живеем – на пости-истина.

Той определи действията на ромите в Русе като „ племенно действие” – цялото племе отговаря за действията/престъплението на един от племето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР