Бившият политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп Стив

Бившият политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп Стив ...

Бившият стратег на Тръмп пред британците: ЕС няма никакво намерение да ви пусне да излезете.Бившият политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп Стив Банън заяви, че ЕС се опитва да осуети Брекзит, съобщава „Ройтерс“. По думите на Банън елитите в ЕС не искат Брекзит.
 
„Видяхте какво стана. Нямат никакво намерение да ви пуснат да си тръгнете – никакво“, каза Банън пред общността за дебати в Университета в Оксфорд „Оксфорд юниън“. Той обаче не представи доказателства, а само заяви, че ЕС е направил преговорите за раздялата трудни.
 
„Направиха го възможно най-трудно, ще продължат да го правят възможно най-трудно“, каза Банън.
 
Обединеното кралство излиза от ЕС на 29 март 2019 г. На 23 юни 2016 г. на референдум за членството в съюза 17,4 милиона избиратели или 52 процента подкрепиха Брекзит, а 16,1 млн. или 48 процента не.
 
Европейските лидери нееднократно изразяваха съжаление заради решението на Обединеното кралство да напусне и позиция, че ще уважат това решение.
 
Тази седмица британският премиер Тереза Мей сключи споразумение за условията на излизането, но противниците й в нейната разединена партия се опитват да я свалят от власт, защото смятат, че с това споразумение Великобритания ще остане в прекалено близки отношения с ЕС след Брекзит.
 
 

Източник: blitz.bg