Бившият директор на ФБР Джеймс Коми поиска властите в щата

...
Бившият директор на ФБР Джеймс Коми поиска властите в щата
Коментари Харесай

Коми настоя Вирджиния да премахне конфедеративния флаг след расистки скандал

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми поиска властите в щата Вирджинияда премахнат от сградите на институции флага на Конфедерацията. В своя позиция по темата той определи знамето като най-явния символ на потисничеството.

Мнението му бе публикувано в The Washington Post. Самият Коми е жител на този щат.

Повод за него бе расистки скандал, разтърсил щатските власти и заплашващ поста на губернатора Ралф Нортам.

Ескалацията на скандала се разгоря, след като в медиите се появи снимка, на която се вижда, че той е застанал до човек, облечен като крайните расисти от " Ку-Клус клан ". Самият губернатор е облечен като чернокож.

Нортам бе подложен на натиск да подаде оставка, но отхвърли тези призиви.

Припомняме, че през 2015 година расистко масово убийсто в църква в щата Южна Каролина разгневи обществеността и принуди местните власти да свалят тези знамена от правителствените сгради.

Други щати обаче тогава отказаха да последват примера и обявиха, че като част от историята на страната флагът има своето място.

Самият Коми бе уволнен от президента Доналд Тръмп през май 2017 г. във връзка с разследването на имейлите на Хилари Клинтън и вероятно за отказа му да прекрати разследването на бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин и отношенията му с Русия.

Скоро след уволнението на Коми, заместник-главният прокурор Род Розенщайн назначи Робърт Мълер за специален съветник, който да води разследването за предполагаема руска намеса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР