Белгия се подготвя да осигури безплатна ваксина срещу COVID-19 за

...
Белгия се подготвя да осигури безплатна ваксина срещу COVID-19 за
Коментари Харесай

Белгия се подготвя за безплатна, но незадължителна ваксинация срещу COVID-19

Белгия се подготвя да осигури безплатна ваксина срещу COVID-19 за всички свои граждани, но поставянето ѝ няма да бъде задължително, съобщават местни медии, цитирани от БТА.

Предвижда се да бъде създаден национален щаб по въпроса с ваксинацията, в който да присъстват специалисти по комуникация, за да се създаде обществено доверие за нуждата от поставянето на ваксина. Пред белгийския федерален парламент главният редактор на британското научно издание " Лансет " Ричард Хортън коментира, че основната част от смъртните случаи от новото заболяване досега в страната е можело да бъдат избегнати при по-добра работа на политиците. Белгийската политическа система бе неефективна в този случай, заяви Хортън и призова за определянето на главен говорител по въпросите на епидемията, който да работи за възстановяване на общественото доверие.

По най-нови данни в Белгия досега жертвите на COVID-19 са 14 616, като в последните седмици на ден издъхват средно по 189 болни. Броят на новооткритите заразени в последните две седмици спада чувствително, а от началото на епидемията надхвърля половин милион души при общо 5,5 милиона изследвани.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15148  Математик: Много сме надалеч от какъвто и да е евентуален групов имунитет Математик: Много сме надалеч от какъвто и да е евентуален групов имунитет  Прокудената от съселяните си санитарка остава в Коронавирус отделението

Прокудената от съселяните си санитарка остава в Коронавирус отделението  " Гардиън ": Ваксина може и да има, само че по какъв начин тя ще стигне до хората
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР