Белгийските здравни власти призоваха днес хората да започнат да се

...
Белгийските здравни власти призоваха днес хората да започнат да се
Коментари Харесай

Белгийските власти призовават хората да започнат да се движат след дългата карантина

Белгийските здравни власти призоваха днес хората да започнат да се движат повече и да се възползват от слънчевото време, заедно с постепенното отпадане на въведените забрани заради епидемията от COVID-19. По техни данни повечето хора седят над от осем часа на ден от отнемането на свободата им на движение в средата на март, а това също създава заплаха за здравето.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8138
От днес в Белгия е разрешено да отворят музеите, библиотеките, фризьорските салони, пазарите с до 50 сергии и големите паркове. Разрешава се спортуването заедно и на открито на до 20 души. Вече е възможно на погребения и сватби да присъстват до 30 души. Остават затворени кафенетата и ресторантите, а масовите прояви са забранени до 30 юни.

Белгия предприема следващи стъпки в отмяната на карантината

Здравните власти потвърдиха, че епидемията в страната затихва, като за последното денонощие от новата болест са издъхнали 28 души (9080 досега), 43 са били приети в болница. От началото на епидемията в Белгия в болница са постъпили 16 708 души, а с подобрено здраве са били изписани 14 657 заболели, отбелязва БТА.

За последното денонощие са били изследвани 13 860 души, от които 279 са се оказали вирусоносители. Досега в страната са направени общо 400 749 изследвания. Според здравните власти развитието на обстановката е " изключително благоприятно ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8138  Китай: Работихме транспарантно! Китай: Работихме транспарантно!  СЗО: Не празнувайте, а се мобилизирайте! СЗО: Не празнувайте, а се мобилизирайте!  Инфекциозното поделение на болничното заведение в Сливен още веднъж приема пациенти Инфекциозното поделение на болничното заведение в Сливен още веднъж приема пациенти
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР