Бездомни и социално слаби хора от Варна се приемат в

...
Бездомни и социално слаби хора от Варна се приемат в
Коментари Харесай

Бездомните във Варна се настаняват в приюта само след преглед от лекар

Бездомни и социално слаби хора от Варна се приемат в Приюта за временно настаняване само след като са минали преглед при лекар и представят служебна бележка от него, че нямат симптоми на коронавирус. Това каза за радио Варна директорът на Дирекция " Социални дейности " в община Варна Таня Василева, във връзка с новите условия за прием в приюта заради ковид-пандемията.

Тези от хората, които имат личен лекар, ще бъдат преглеждани от него, а останалите ще се пренасочват за преглед към Спешния кабинет във Варна или в Инфекциозна клиника, обясни тя.

Ако се наложи да се прави PCR тест на постъпващ човек в приюта или на такъв, който вече е настанен в него, разходите за теста ще са за сметка на РЗИ-Варна, каза още Василева.

75 души са настанени в момента в приюта на ул. " Петко Стайнов " №7 във Варна. Капацитетът на социалното заведение е за 100 души, но ако се наложи се приемат и повече, каза още Таня Василева, директор на социалната дирекция в община Варна.

Телефонът в приюта е 0884 002 – 753.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16142  Най-после имаме по-приятна статистика: Oтчитат мини бейби взрив Най-после имаме по-приятна статистика: Oтчитат мини бейби взрив  Турция забрани гостуванията по домовете Турция забрани гостуванията по домовете  Вдигат лимита на безлихвените заеми Вдигат лимита на безлихвените заеми
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР