Бебе на 57 дни и 6-годишно дете се лекуват от

...
Бебе на 57 дни и 6-годишно дете се лекуват от
Коментари Харесай

Бебе на 57 дни и 6-годишно дете са с COVID-19 в Пловдив

Бебе на 57 дни и 6-годишно дете се лекуват от коронавирус в Пловдив. И двете деца са настанени в болница. Това съобщи областният управител Дани Каназирева, позовавайки се на данни от РЗИ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11111
Тя уточни, че 67 са оздравели от COVID-19 през последните 3 дни в област Пловдив.

32-годишен с Коронавирус почина в Пловдив

Новорегистрираните лица за този период са 47. Така общият брой на потвърдените случаи с коронавирус е 924, а на излекуваните – 400. На домашно лечение към днешна дата са 396 лица, а под карантина – 606. В болница към момента са 123 пациенти, като от тях с доказана диагноза са 97. 11 са приетите в болница на лечение през първите два дни на август.

През последното денонощие няма нови хоспитализирани. 95 са свободните легла в здравните заведения определени за лечение на COVID-19, 40 са леглата за интензивно лечение. От всички потвърдени случаи са установени нови 4 инфектирани медицински лица. Единият от заразените е лекар от МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, който е на домашна изолация. Изследвани са всичките му колеги, както и пациентите. Предприети са и всички противоепидемични мерки в болницата. Двама рентгенови лаборанти от клиника „ Медикус Алфа “ също са с COVID-19. Те са под карантина в домовете си, съобщава Марица.

" Заболяла е и медицинска сестра от УМБАЛ „ Св. Георги “, която също е на домашно лечение. Останалите болни се проучват и се взимат съответните противоепидемични мерки от РЗИ, каза още Каназирева.

В края на миналата седмица са регистрирани като положителни и двама служители на 36 и 37 години от Криминална полиция в Пловдив. Предприети са всички необходими мерки. Дадени са предписания от здравните власти.

Към днешна дата в националната система има данни за жена на 51 години, която работи в КАТ-Пловдив, но последно е била на работа на 24,07,2020 година.. От РЗИ е подадена информация и за жена на 54 години, която работи в КПКОНПИ в града. Тя е била последно на работа на 17.07.20 година. И двете са на домашно лечение, предприети са необходимите мерки Днес има един смъртен случай – жена на 74г. с придружаващи заболявания артериална хипертония и диабет.

Статистиката по общини: Пловдив – 597, Карлово – 48, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 74, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 22, Асеновград – 48, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 10, Сопот - 9.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11111  Гърция удължи условието за негативен PCR тест за идващите от България до 15 август Гърция удължи условието за негативен PCR тест за идващите от България до 15 август  До дни Русия записва ваксина против Covid-19 До дни Русия записва ваксина против Covid-19  Северна Македония регистрира двуцифрен брой новозаразени с ковид Северна Македония регистрира двуцифрен брой новозаразени с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР