БСП поиска отстраняването на шефа на РПУ-Бяла Слатина Красимир Йончев,

...
БСП поиска отстраняването на шефа на РПУ-Бяла Слатина Красимир Йончев,
Коментари Харесай

БСП иска уволнението на шефа на РПУ-Бяла Слатина, Чоков пак се развилнял

БСП поиска отстраняването на шефа на РПУ-Бяла Слатина Красимир Йончев, защото Ценко Чоков и компания пак се развилнели необезпокоявани в село Галиче. Повод за заканата на социалистите е подновеният тормоз над семейството на бившия кандидат-кмет на червените Веселин Тушанов.
След като Чоков бе пуснат под домашен арест и още някои 7-8 елемента покрай него, които тормозели селото, също се оказали на свобода, на 12 декември е бил извършен палеж над селскостопанска постройка, собственост на семейството.
" Ние знаем кои са извършителите, спокойствие в селото имаше само като бяха в ареста ", заяви самият потърпевш. " Унищожен е семейният ни обор с храната за животните ни. Това е опит да се унищожи моето семейство ", оплака се потърпевшият на брифинга на БСП. И припомни, че преди около два месеца е била запалена къща на свидетел срещу Ценко Чоков. " Просто няма държава, няма закони в това село ", заключи Тушанов.
" Обръщам се ултимативно към министъра на вътрешните работи. Моментално да насрочи проверка на областна дирекция Враца и и да бъде освободен директорът на РПУ-Бяла Слатина Красимир Йончев ", призова Кирил Добрев. И припомни, че по негово време са били извършени всички палежи и всички побоища в Бяла Слатина. " Върнат е на работа преди 6 месеца и атмосферата в селото продължава да бъде същата. Моментално да бъде възстановен редът и спокойствието в селото ", настоя заместникът на Нинова .
" БСП няма да позволи нито един от нейните членове, застъпници, симпатизанти, а камо ли участници в изборния процес, да бъде подложен на тормоз, физически, финансов и всякакъв друг. Категорични сме, в противен случай ще минем към искане на оставката на министъра на вътрешните работи. ", закани се зам.-председателят на БСП.
" Село Галиче е символ на ретромутренската държава. Това е селото с най-много палежи и побои на глава от населението. В селото страхът, омразата и безнадеждността са ежедневие. ", обобщи Добрев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР