1040 лева за 8 работни дни ще получат чистачките на

...
1040 лева за 8 работни дни ще получат чистачките на
Коментари Харесай

Чистачките във Висшия съдебен съвет със 1040 лева за 8 работни дни


1040 лв. за 8 работни дни ще получат чистачките на постройката на Висшия правосъден съвет. Това одобри Висш съдебен съвет на днешния пленум, заяви Дарик радио. Причината е пребоядисване на постройката, по време на което 8 дни те са работили с удължено работно време.

В постройката, в която се обитава Висшият правосъден съвет, е изработен главен ремонт на стените, който включва и пребоядисване. Това е и повода чистачките в постройката да са положили ексклузивен труд, против който ще получат солидно заплащане.

Първоначалното предложение на Висш съдебен съвет било хигиенистките да получат хонорар от 65 лв. дневно. Съветът обаче реши, че трудът им би трябвало да се оцени най-малко на 130 лв. за всеки един от осемте дни, в които работното им време е било удължено. Така с изключение на постоянната си месечна заплата, чиновниците от администрацията ще получат и заплащане от 1040 лева за миналия месец.

През 2009 година пък стана ясно, че шефката на чистачките в Съдебната палата взима близо 1500 лв. месечно. Подобна е заплатата и на хигиенистките на "Летище София ".

За съпоставяне нормалното трудово заплащане в бранша се движи към размера на минималната работна заплата.

Източник: dariknews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР